Zandloper?

Schep mee voor een nieuw wereldbeeld!

Mooi dat je mee wilt doen! Met twee eetlepels aarde ben ik dik tevreden; wellicht een kleine moeite voor jou, voor dit project een groots gebaar. Er zijn een paar dingen die je moet weten. Hieronder wat tips & tricks.

Landen
Ik ben al even met verzamelen bezig, dus vooral geïnteresseerd in de landen die nog ontbreken. Daarbij maak ik onderscheid tussen landen, volkeren, jouw wenslocatie en mijn wenslocaties. De ‘nog ontbrekende’ landen staan in actuele overzichten per continent onder: Afrika, Amerika, AntarcticaAzië, Oceanië en Europa. Ik blijf 100% nastreven. Hoewel…. vanwege de aanwezige radioactieve straling zie ik af van een paar bijzonder aansprekende locaties zoals Nova Zembla en het eiland Bikini!

Volkeren
Ik ontvang graag aarde van alle zichzelf respecterende volkeren met een uitgesproken onafhankelijkheidswens. Het is wel lastig om deze volkeren te benoemen. Schroom niet hiervoor contact met mij op te nemen. Ik spreek hierbij overigens uitdrukkelijk geen politiek statement uit. 

Jouw wenslocatie
Ben je geïnspireerd geraakt door het concept, maar staat jouw bijzondere locatie er niet bij? Ik sta ervoor open! Stuur wel je motivatie mee waarom jij vindt dat het niet mag ontbreken!

Mijn wenslocaties
Dit zijn plaatsen waar ik bijzondere herinneringen aan heb. In de overzichten zijn ze vermeld onder de kolom ‘wenslocatie’. Bij de Verenigde Staten staat bijvoorbeeld Alaska. Dit betekent dat ik alleen geïnteresseerd ben in Alaska, omdat ik uit overige delen van de V.S. inmiddels voldoende heb.

Twee eetlepels scheppen?
Meestal heb je geen lepel op zak… Bij voorkeur gebruik je een potje of doe je een plastic zakje om je hand. Dan worden je handen zelfs niet vies, want de aarde kan wél vies zijn en van alles bevatten. Schep bij voorkeur ook geen aarde op plaatsen waar het verboden is, zoals bijvoorbeeld bij riflocaties of beschermde gebieden.
Eenmaal geschept, doe er dan een briefje bij met je naam, email en/of postadres, de plaats en het land waar de aarde vandaan komt en natuurlijk ook de datum.

Deel jouw verhaal
Leef je uit en schrijf er een tekst (-‘je’) bij. Het gaat me niet om het leukste of mooiste verhaal. Dan liever de ‘rauwe werkelijkheid’ – die overigens ook mooi kan zijn – of andere leerzame, treurige, verrassende, humoristische teksten….vul maar in. Wat maakte die specifieke plek voor jou zo bijzonder? Hoe meer persoonlijke verhalen bij elkaar komen, des te gevarieerder het eindresultaat.

Foto op locatie
Het allermooiste is om een foto van de locatie te maken. Met een smartphone kun je dan zelfs de GPS-coördinaten vastleggen. Varianten zijn ook welkom: een foto, stukje tekst of beiden.

Nog specialer wordt het met jouw persoonlijke ‘souvenirs’. Een papieren of plastic zakje met Cape of Good Hope spreekt natuurlijk boekdelen! Of een potje Norit dat al tien jaar over de datum is, maar nog steeds meereist voor het geval dat…Het potje is al 30 keer de wereld over geweest en nog nooit gebruikt.

Klaar voor vertrek? Vergeet niet nog even de reminder te printen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.