Grond-stof

Wat ga je maken met al dat zand?
Deze vraag heb ik al vaak gekregen. Heerlijk, die nieuwsgierigheid en betrokkenheid van mensen. Nog heerlijker om te kunnen zeggen dat ik het nog niet precies weet! Het scheppingsproces heeft een eigen dynamiek en ik vertrouw volledig op mijn drive en resultaatgerichtheid om iets speciaals te maken. Eén ding is zeker: het zal geen opeenstapeling worden van geëtiketteerde potjes met ’n hand-out van bijzondere verhaaltjes…. Eerder iets interactiefs met toepassing van wat eigentijdse technologie. Laat je vooral verwonderen!

Ik werk zonder knellend projectplan, maar heb wel een globaal idee hoe ik op mijn eindbestemming kom. Eigenlijk op de manier zoals ik zelf altijd op reis ga. Daarbij geef ik graag ruimte aan alle beelden die spontaan voor m’n ogen verschijnen en wat ik er allemaal mee kan doen. En dat is verrassend veel!

Dit is grofweg het tijdpad
Vanaf 2013 ligt mijn focus op het ontvangen van de nog ontbrekende aarde en verhalen én op het uitwerken van het idee wat me het meeste aanspreekt. Een spannende reis, wie weet ook voor jou! Als jij die bijzondere reis gaat maken waar je al jaren van gedroomd hebt, of die trip naar een oorlogsgebied waar je een reportage over gaat maken, of die zakenreis waar je een deal hoopt te sluiten…..

In 2016/2017 wil ik het tastbare resultaat kunnen tonen. In een volkenkundig museum, een museum voor contemporaine kunst, het hoofdkantoor van de Verenigde Naties of in een school als onderwijsproject? Ik sluit op voorhand niets uit.

Dat realisatie nogal wat voeten in de aarde heeft, staat buiten kijf, alleen al letterlijk. Het is gelukkig een groot genoegen om met Ik spaar de aarde bezig te zijn. Ik hoop dat het voor jou ook een genoegen is om hier aan mee te doen en ik vind het prachtig te horen of te lezen dat het je inspireert, hoe dan ook. Leuk overigens als je een reactie geeft!

3 reacties op “Grond-stof

 1. Hallo Ingrid,

  Ik vind het een héél leuk en een bijzonder idee. Jammer dat ik er nu pas van hoor. Ik had je veel aarde kunnen bezorgen uit je wenslijst.
  Maar ik denk dat het nu wel erg snel zal gaan. Ik zal ook vrienden die op reis gaan, op je site wijzen. Ik vind het leuk dat ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren en wens je veel succes met je verzameling. En bedankt voor je persoonlijke mailtje.
  Groetjes,
  Rna van den Hout

  • Nogmaals dank! En fijn ook dat je het door wilt geven aan vrienden.
   Drie jaar geleden voelde ik me Dame Etna, met t. Woest was ik toen en stond vaak op uitbarsten. Nu heb ik Etna lava van je gekregen, zelfs Stromboli erbij. Mooi!! Spannende plekken op aarde.
   Nu ben ik al weer een tijd mild gestemd. Heb nu alleen een soort van Dame Edna (met d) bril..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.